Nieuws

Vattenfall onderzoekt samen met omgeving combinatie wind en zon in gebied langs A15 tussen Echteld en Lienden

Energiebedrijf Vattenfall gaat langs de A15 in samenspraak met de omgeving onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een windpark en een zonnepark. Het gaat om het gebied gelegen tussen Echteld en Lienden. Het studiegebied bevindt zich binnen de aangewezen zoekgebieden voor duurzame energie van Buren en Neder-Betuwe en de kaders van de Regionale Energiestrategie (RES) Fruitdelta Rivierenland.

Het gaat om een ontwikkeling aan beide zijden van de A15. Aan de noordkant heeft Vattenfall plannen voor de ontwikkeling van een zonnepark in de buurt van de Panderweg. Daarnaast onderzoekt Vattenfall de mogelijkheden voor een windpark aan beide zijden van de A15. Ten zuiden van de A15 staan al vier windmolens van Vattenfall in de omgeving van Echteld. Die windmolens moeten op termijn worden vervangen door nieuwe, krachtigere exemplaren.

Uiteraard betrekt Vattenfall de omgeving bij dit proces. Het doel daarvan is om samen te bepalen waar en onder welke voorwaarden het beste zonnepanelen en windturbines kunnen worden geplaatst. Voor zonneparken en windparken gelden aparte procedures. Vattenfall wil de dialoog met de omgeving en de inspraakmogelijkheden van deze twee trajecten zoveel mogelijk combineren.

Keukentafelgesprekken en participatieplatform

Vattenfall vindt het belangrijk dat de omgeving van begin af aan meedenkt over en meedoet met de mogelijke ontwikkeling van deze initiatieven. Zo gaan we de komende periode keukentafelgesprekken voeren in de omgeving. Omwonenden en bedrijven in de omgeving ontvangen hierover komende weken een uitnodiging per brief en kunnen ook via deze website altijd in contact komen met Vattenfall. Daarna kunnen omwonenden, omliggende bedrijven, dorpsraden en andere belangenorganisaties via een participatieplatform ook meedenken en meedoen. Energiecoöperatie Echteld-Lienden wordt vanaf de start van het project betrokken om ervoor te zorgen dat de omgeving gaat meeprofiteren.

Over Vattenfall

Vattenfall is een vooruitstrevend Europees energiebedrijf, dat al meer dan 100 jaar de industrie elektrificeert, energie levert aan mensen thuis en het dagelijks leven moderniseert door innovatie en samenwerking. Vattenfall wil een fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Daarom investeren wij in groeiende duurzame energieproductie en slimme energieoplossingen voor klanten. Vattenfall heeft ongeveer 20.000 medewerkers en opereert met name in Zweden, Duitsland, Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Frankrijk. Vattenfall is een Zweeds staatsbedrijf.




Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.